2010. május 12.
KMI: koncert az intézetért
A fővárosi akció után ezúttal városunkban is hangversenyt szervez a a Kortárs Művészeti Intézet fennmaradásáért a SZ.I.M.N.I.A. – a rendhagyó kísérlet során Détári Anna fuvolaművész és a Viadana Kamarakórus mutatkozik be az intézményben pénteken este.
Hármas hangzat Városunkban folytatódik a Szimmetrikus Zenei és Írásos Műveket Népszerűsítő és Ismertető Alkotóműhely, vagyis a SZ.I.M.N.I.A. akciósorozata a Kortárs Művészeti Intézet fennmaradásáért: a hasábjainkon is hírül adott fővárosi kísérlet után május 14-én, pénteken este várják hangversenyre az érdeklődőket az intézményben.
A S.Z.I.M.N.I.A. koncertje során a műhely a dunaújvárosi Vadana Kamarakórussal közösen zenél – a Kurucz Gergely karnagy dirigálta kórus mellett Détári Anna fuvolaművész tolmácsolja Baráth Bálint és Nagy Ákos műveit, de a DO-hoz eljuttatott program szerint Clément Janequin darabja is megszólal.

Hármas 
hangzat (képünk illusztráció)

Amint arról hasábjainkon már beszámoltunk, a kortárs zenei kísérletek egyik fontos műhelyeként működő alkotóközösség már korábban reagált a KMI/ICA-D jelenlegi financiális krízisére – a mostani hangversenyt szintén a szimpátiát és szolidaritást kifejező eseményként, az intézmény fennmaradásáért szervezik. A koncert életre hívói szerint ugyanis az ICA-D komoly hagyományokkal rendelkezik a kortárs zene irányzatainak (köztük az elektro-akuszikus és elektronikus műfajoknak) rendszeres bemutatása terén.
A hangverseny este fél nyolckor kezdődik – s fontos tudnivaló, hogy az intézményben jelenleg látható Robert Capa-kiállítás a koncerttől függetlenül a szokásos nyitva tartási rend szerint, vagyis délután hat óráig látogatható.
A szimpátiahangversenyre térítés nélkül várják a látogatókat, áll a DO-hoz eljutatott szíves invitációban.

(Az online is elérhető tiltakozó ívet a cikk megjelenésének pillanatáig 1595 személy írta alá. Klikk!)

Nyulasi Öcaline


lbimage