2010. március 24.
Kortárs intézet: szakmai vezetés
Rendhagyó programként szakmai tárlatvezetést szervez A nagy üzlet című kiállítás anyagához kapcsolódva a Kortárs Művészeti Intézet: az érdeklődőket szombaton délelőtt várják az intézményben.

Erőhatások (Fotó: DO-archív)

   Miközben töretlenül tart az intézmény financiális segélykiáltásához kapcsolódó webes aláírásgyűjtés – a HELP-honlapon immár ezerötszáznál több nevet találhatnak a böngészők –, egy kiállításhoz kapcsolódó rendkívüli programra várja az érdeklődőket a Kortárs Művészeti Intézet. A vendégek március 27-én, szombaton délelőtt A nagy üzlet – Mindig Mindenkinek Mindent című kiállítás kollekciójához kapcsolódó szakmai vezetésen vehetnek részt, tudatta honlapunkkal Szoboszlai János művészettörténész, az intézet művészeti vezetője.
    A vezetés során a Kortárs Művészeti Intézet kiállítási terében látható két, egymáshoz ezer szállal kötődő munkát láthatnak és értelmezhetnek a vendégek – mindkét "műegyüttes" a szövetkezeti kultúra más-más, egymással azonban összefüggő megközelítését mutatja be. Porondon a termelés, a tárgykultusz és a fogyasztás – de ugyanígy az ideológia és a kritika is, méghozzá éppen a tárgyak és installációk létrehozásával/bemutatásával.
    A kiállításban Frazon Zsófia etnográfus tart vezetést szombaton tizenegy órától - a kulisszák előtt, és az ígéretek szerint egy kicsit mögöttük is.

doszerk


lbimage