fő tartalom

Hírek

Már az egész város körbejárható kerékpárral

Hírkép: Már az egész város körbejárható kerékpárral

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

2024. március 27.

Ötvenöt tonna hulladék gyűlt össze Újtelepen

Hírkép: Ötvenöt tonna hulladék gyűlt össze Újtelepen

Az idei esztendő második városi lomtalanítását szervezték szombaton Újtelepen. A Városvédő Újtelepért Egyesület jóvoltából a szokásos lomtalanítás mellett műszaki és fémhulladék gyűjtésre is sor került. Ezúttal több mint 50 tonna hulladékot szállítottak el a városrészből.

2024. március 27.

Szilágyi Sándorné, Rozi néni is a 90 évesek táborába lépett

Hírkép: Szilágyi Sándorné, Rozi néni is a 90 évesek táborába lépett

Folytatódott a szépkorúak köszöntése városunkban: Szilágyi Sándorné, Rozi néni  március első napjaiban ünnepelte a 90. születésnapját családja körében. Barta Endre alpolgármestert és Szántó Péter önkormányzati képviselőt, valamint a város nevében tolmácsolt jókívánságokat egyik fia társaságában fogadta. 

2024. március 25.

Julianna néni is betöltötte a 95-öt – Isten éltesse erőben, egészségben!

Hírkép: Julianna néni is betöltötte a 95-öt – Isten éltesse erőben, egészségben!

Tündéri 95 éves szépkorú polgár ünnepelte születésnapját városunkban – Győri Sándorné, Julianna nénit a jeles alkalomból Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő látogatta meg otthonában. Julianna néni családja körében fogadta a jókívánságokat.

2024. március 22.

Döntött a közgyűlés: minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat!

Hírkép: Döntött a közgyűlés: minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat!

Összesen 49 témát tárgyalt csütörtökön a város március havi közgyűlése. A napirendek között természetesen nagyon sok fontos téma szerepelt, az egyik mindenképpen kedvezményes buszbérlet bevezetéséhez kapcsolódott.

2024. március 21.

Pert vesztett a DVCSH – 2,5 milliárdot követelt egy önkormányzati cégen

Hírkép: Pert vesztett a DVCSH – 2,5 milliárdot követelt egy önkormányzati cégen

A DVCSH még 2013-ban indított pert a Dunaújvárosi Partvédelmi Vállalat ellen, ahol 2,5 milliárd forintnyi közüzemi díj megfizetését követelték az önkormányzati cégtől. A több mint tíz éve húzódó pert most lezárta a Kúria és elutasította a DVCSH keresetét. Pintér Tamás polgármester szerint ez egy újabb siker a Pomázi-féle cégháló ellen.

2024. március 20.

Célunk egy élhetőbb, modern város

Hírkép: Célunk egy élhetőbb, modern város

A fenntartható, zöldülő város ügyéről egyeztetett kedden délután Szabó Zsolt és Bartuszek Lilla, a Fenntartható Városok alapítója a Városházán. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere szerint a városvezetés  nyitott minden olyan megoldásra, ami egy élhetőbb, modern város megteremtését szolgálja.

2024. március 19.

Ezúttal Navracsics Tibornak ismertette a városvezetés koncepcióját Pintér Tamás

Hírkép: Ezúttal Navracsics Tibornak ismertette a városvezetés koncepcióját Pintér Tamás

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel tárgyalt kedd délután Pintér Tamás polgármester Székesfehérváron. A város gazdasági helyzete mellett a fejlesztési terveket egyeztették a tárgyaló felek. Az eseményről Pintér Tamás számolt be.

2024. március 18.

Oldalak