fő tartalom

Hírek

Már az egész város körbejárható kerékpárral

Hírkép: Már az egész város körbejárható kerékpárral

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

2024. március 27.

A történelmi múlt kötelez, de a jövő bőven tartogat feladatokat is

Hírkép: A történelmi múlt kötelez, de a jövő bőven tartogat feladatokat is

Szabó Zsolt szerint egy gazdasági alpolgármester dolga, hogy a város cégeit, intézményeit időről időre személyesen is körbejárja és egyeztesse az éppen aktuális teendőket. Ennek jegyében kedden az Innopark Nonprofit Kft.-hez, dr. Huszti Zsolt ügyvezetőhöz látogatott el. 

2024. április 15.

Már lehet nevezni a 25. "Virágos Dunaújvárosért" versenyre!

Hírkép: Már lehet nevezni a 25. "Virágos Dunaújvárosért" versenyre!

Az önkormányzat környezetvédelmi osztálya idén már 25. alkalommal hirdeti meg a "Virágos Dunaújvárosért" versenyt, amelyre nyolc kategóriában várják a nevezéseket. Keresik a legszebben virágosított erkélyeket, ablakokat, lakosság által gondozott előkerteket, virágládákat, üzlet, intézmény és családi házas előkerteket, homlokzatokat. A nevezéseket a www.dunaujvaros.hu weboldalról letölthető nevezési lapon kell benyújtani. A pályázatokat elektronikus úton, a viragositas@dunaujvaros.hu-ra várják. 

A jelentkezési határidő: 2024. július 31.

2024. április 10.

Jelentős önkormányzati segítség Dunaújváros nyugdíjasainak

Hírkép: Jelentős önkormányzati segítség Dunaújváros nyugdíjasainak

Április 8-tól kézbesítik az egyszeri, 5000 forintos rezsitámogatást azoknak a távhőszolgáltatással rendelkező dunaújvárosiaknak, akiknek a nyugdíja nem haladja meg a 285 000 forintot. A támogatást a jogosultak részére minden évben az április hónapban esedékes távhőszolgáltatási díj számlában írják jóvá.

2024. április 10.

Idén is jár a szundikendő minden dunaújvárosi újszülöttnek

Hírkép: Idén is jár a szundikendő minden dunaújvárosi újszülöttnek

Immár harmadik éve, hogy a dunaújvárosi újszülötteket és szüleiket egy apró ajándékkal köszönti az önkormányzat. A csomagokat a védőnők segítségével juttatják el a tulajdonosaiknak.

2024. április 10.

Májusban nyit az élményfürdő

Hírkép: Májusban nyit az élményfürdő

Amikor épült a dunaújvárosi élményfürdő, akkor valaki nagyon elszámolta magát. Mindig is óriási költséget jelentett az üzemeltetése, ezért is volt évekig zárva. Az energiaár robbanás óta finanszírozhatatlan az egész éves nyitvatartás. De most itt a tavasz, május 17-én újra nyit az élményfürdő! A jó hírt Mezei Zsolt alpolgármester jelentette be

2024. április 8.

A jövőt itt és most írjuk

Hírkép: A jövőt itt és most írjuk

Dunaújváros nem csak pályázik az Európai Uniós kiírásokon, hanem egyre gyakrabban hallhatjuk, hogy újabb és újabb pályázatokon szerepel sikeresen. Legutóbb arról számoltunk be, hogy a LIFE Programnak köszönhetően egy dunaújvárosi társasház újulhat meg, most pedig a Duna Régió Program-ért izgulhatunk. Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester szerint: elkezdtük a jövőt írni.

2024. április 8.

Oldalak