fő tartalom

Májusban nyit az élményfürdő

Hírkép: Májusban nyit az élményfürdő

Amikor épült a dunaújvárosi élményfürdő, akkor valaki nagyon elszámolta magát. Mindig is óriási költséget jelentett az üzemeltetése, ezért is volt évekig zárva. Az energiaár robbanás óta finanszírozhatatlan az egész éves nyitvatartás. De most itt a tavasz, május 17-én újra nyit az élményfürdő! A jó hírt Mezei Zsolt alpolgármester jelentette be

Tavaly nyár végén Arnold Mikós, a DVG Zrt. ágazatvezetője jelentette be jelentette be, hogy a magas energiaárak miatt szeptember 4-től bezár az élményfürdő. A városvezetés akkor megígérte, hogy tavasszal újra nyitni fognak.

Napi 2 millió az élményfürdő nyitvatartása

A záráshoz képest sokkal hálásabb feladat az élményfürdő nyitásáról beszélni. Mezei Zsolt alpolgármester szerint az alapvető probléma a múltban keresendő:

– Az élményfürdő önmagában egy elhibázott beruházás volt 2006-ban, mert nincs a közelben termálvíz, hiába fúrtunk kutat, nem járt hasznos eredménnyel. Kezdettől fogva tudható volt, hogy a gázmotorral működtetett fürdő nem lesz fenntartható, ráadásul közben elszálltak az energiaárak, egekben a fenntartási-, és rezsiköltségek, képtelenség nyereségesen üzemeltetni az élményfürdőt. Tavaly nyáron napi 2 millió forintba került az élményfürdő nyitvatartása, éves szinten, mivel telente még magasabb a létesítmény energia-igénye, ez a téli nyitvatartással több, mint 700 millió forintos kiadást jelentene az önkormányzatnak. És ebben nincsenek benne a karbantartási költségek. Ahhoz,hogy az üzemeltetés ne legyen ráfizetéses, napi 570 teljes árú belépőt kellene eladni. A nyári kánikulai hétvégeken ez megvan, de elég egy hidegfront és máris csak pár ember lézeng a fürdőben. Ez nem fenntartható!

Májusban nyit az élményfürdő

Májusban nyitás

Mezei Zsolt elmondta, hogy az élményfürdőben már mindenki a nyitásra készül:

– Azt kell mondanom, hogy a dunaújvárosiak szeretik az élményfürdőt és a nyári hónapokban nem vehetjük el tőlük ezt a strandolási, kikapcsolódási lehetőséget. Nem is fogjuk.  Minden nehézség és a nagy kiadás ellenére természetesen idén sem volt kérdés, hogy kinyitjuk-e az élményfürdőt. És arra is figyelünk, hogy a nehéz anyagi helyzetet, a nagy kiadásokat ne a vendégekre terheljük. Nem tudom tudják-e, hogy az önkormányzati finanszírozásnak köszönhetően még mindig nálunk az egyik legalacsonyabb a napi belépő ára, nem csak a környéken, hanem az egész országban. És ezt tartani is szeretnénk.

Változatlan minőségben

Mezei Zsolt szerint a május 17-én nyitó élményfürdő az elmúlt évek színvonalának megfelelő szolgáltatásokkal készül:

– Minden szükséges munkálatot elvégeznek a szakemberek és nem lesz akadálya a nyitásnak. És ahogy az is hagyomány már, hogy az élményfürdő évről-évre az önkormányzati gyerektábor helyszíne is, idén is így tervezzük. Az emeleti medencék kivételével az összes medence és az élményelemek üzemelni fognak a nyitás napjától.

  • Létrehozva: 2024. április 8.