fő tartalom

Ünnepeljük együtt 1848 hőseit a forradalmi emlékműnél!

Hírkép: Ünnepeljük együtt 1848 hőseit a forradalmi emlékműnél!

Közös megemlékezésre várja a városlakókat az önkormányzat március 15-én – az ünnepség helyszíne idén a forradalmi emlékmű lesz pénteken délelőtt. A koszorúzás után avatják a Kistemetőben Barkóczi Rosti Pál felújított síremlékét.

Szép és az ünnephez méltó megemlékezésre készül a város önkormányzata március 15-én: az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján, azaz pénteken az Aranyvölgyi úti '48-as emlékműnél várják az ünneplőket délelőtt 10 órától.
Az eseményen Kurucz Gergely, a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium tanára, "Pro Cultura Intercisae" díjas karnagy mond beszédet, míg az ünnepi műsorról a Pannon Oktatási Központ magángimnáziumának diákjai gondoskodnak. Az ünnepség ezúttal is a tisztelet koszorúinak és virágainak elhelyezésével ér véget a forradalmi emlékműnél, hogy aztán azonnal egy másik megemlékezéssel folytatódjon: a forradalmi emlékműnél rendezendő program után avatják fel a közelmúltban közösségi összefogással rendbe tett Kistemetőben a jeles tudós-fotográfus, Barkóczi Rosti Pál felújított síremlékét. 

A megemlékezésre és az avatásra szeretettel várják az ünneplőket – tisztelegjünk együtt a forradalom és szabadságharc hőseinek dicső emléke előtt!

  • Létrehozva: 2024. március 14.