fő tartalom

Újabb szépkorút köszöntött az önkormányzat

Hírkép: Újabb szépkorút köszöntött az önkormányzat

Katona Béla Alajost 90. születésnapján otthonában köszöntötte Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő. A 90 éves szépkorú 1958 óta él városunkban, és igen csak tevékenyen telnek a mindennapjai.

Dolgos hétköznapok

– Valamit mindig csinálni kell. Lefoglalom ám magam a mindennapokban, elkezdtem száraz tésztát gyártani  ­– kezdte Katona Béla Alajos, aki február 15-én ünnepelte 90. születésnapját. A jubileumi alkalomból Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő látogatták meg otthonában.

Béla bácsi büszkén számolt be új, mindennapjait kitöltő hobbijáról, hiszen tulajdonképpen „nagyüzemben” készíti a 4, 6 és 8 tojásos tésztákat.

– Lényegében ezek levestészták, itt az ún. eperlevél, ilyen apró, cikk-cakkosakra vágom, de van itt minden fajtából: 6 tojásos kockatészta, széles metélt, és a húsleves elengedhetetlen „belevalója”, a lényege, a cérnametélt. Ez 8 tojásos, ez a levesben biztosan nem olvad el. A jó, házi tészta titka a tojások száma. Itt a gép is, amivel csinálom, a folyamat a következő: nyújtás, vágás, szárítás. – magyarázta Béla bácsi.

Újabb szépkorút köszöntött az önkormányzat

Azt mondta, azért kezdett száraz tészta készítéssel foglalkozni, mert szeretett volna magának találni egy olyan hobbit, amely nem az egykori szakmájához köthető, ugyanis autó villamossági dolgokkal foglalkozott világéletében. Dolgozott az Állami Gazdaságnál, majd 1958-ban érkezett városunkba, itt a Dunai Vasműben helyezkedett el: a kohó villamos ügyeleten volt villanyszerelő, de jó pár évet töltött kombájnok rendberakásával a TSZ-ben is.

Egy gyermeke van. Azt mondta mindennap reggel 5 órakor ébred, ma már műszaki dolgokkal nem igazán foglalkozik, de minden nap talál magának valami elfoglaltságot. A lépcsőházban élőkkel jó kapcsolatot ápol, szeret velük találkozni, beszélgetni. Béla bácsi, Isten éltesse sokáig, erőben, egészségben!

  • Frissítve: 2024. március 27.
  • Létrehozva: 2024. március 5.