fő tartalom

Aranyos, kedves kis vendégek a Városházán

Hírkép: Aranyos, kedves kis vendégek a Városházán

Még a tavalyi évben zajlott egy nyereményjáték a Resti étterem jóvoltából, amelyen az Arany iskola 2.a osztálya bizonyult az egyik legjobb tökfaragónak. Az egyik különdíjukat - egy látogatást a Városházán - most kedden zsebelték be.

Aki viszonylag gyakran és nagyon régóta jár a közgyűlési terembe sem tud felidézni ilyen alkalmat, amikor ennyire vidám, motivált, kedves, mosolygós és persze aranyos látogatói lettek volna a tanácsteremnek. Barta Endre alpolgármester fogadta a fiatal vendégeket, akik még ajándékot is készítettek és hoztak a humán városvezetőnek. És ezek a másodikos gyerekek, mintha csak egy rutinos frakció tagjai lennének már régóta, beszélgettek, mikrofont használtak, kérdeztek és válaszoltak, szavaztak. Mondjuk kapásból és egyhangúan, tartózkodás nélkül, rendkívüli iskolai szünetet szavaztak meg maguknak. Barta Endre alpolgármester pedig állta a sarat, válaszolt, szót adott és persze a végén nem győzött köszönetet mondani:

– Nagyon különleges találkozás volt és nagyon érdekes volt megtapasztalni, hogy 7-8 éves gyerekeknek milyen elképzeléseik lehetnek a Városházán folyó munkáról. Nagyon tetszett, hogy nyitottak voltak, sokat beszéltek, sokat kérdeztek és ráadásul még saját kézzel készített ajándékkal is készültek. Az osztályfőnökük szerint egyébként annyira készültek erre a napra a gyerekek, hogy előző éjszaka alig tudtak aludni az izgatottságtól. Hát ez egy ilyen, izgalmas, érdekes, és nagyon-nagyon „aranyos” találkozó volt.

Aranyos, kedves kis vendégek a Városházán

  • Frissítve: 2024. február 16.
  • Létrehozva: 2024. február 19.