fő tartalom

Milliárdok sorsáról döntött a közgyűlés

Hírkép: Milliárdok sorsáról döntött a közgyűlés

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta az idei évi "Dunaújváros Sportjáért" díjat, majd nyílt ülésen harmincegy témát tárgyalt meg a testület.

Sok fontos téma szerepelt a február 15-ei közgyűlésen, az egyik legfontosabb, a város idei évi költségvetési rendeletének megalkotása és elfogadása volt, de a testület az ülés elején ünnepelt.

Köszönet és elismerés

A közgyűlés elején Pintér Tamás polgármester köszöntötte a nyugállományba vonuló Dr. Jobbágy Lajos korábbi kórházi főigazgatót. Jobbágy doktor a betegek gyógyításáért végzett magas színvonalú munkájáért átvehette már a "Dunaújváros Díszpolgára" kitüntető címet. A nyugdíjba vonulása okán pedig jó egészséget kívánt neki Pintér Tamás polgármester.

A mai közgyűlésen ünnepélyes keretek között adta át Pintér Tamás polgármester a „Dunaújváros Sportjáért” Díjat is. Az elismerést az idei esztendőben Salamonné Szabó Éva, dunaújvárosi Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény gyógypedagógusa, a Mozdulj Diák Dunaújvárosi Sport Egyesület elnöke, a Speciális Olimpiai Szövetség torna szakág-vezetője vehette át. A díjazott tiszteletére Motyovszki Mátyás bizottsági elnök mondott pohárköszöntőt. Az ünnepi pillanatokat és a sport témakörét kihasználva Barta Endre humán alpolgármester emelte ki Mihók Attila, dunaújvárosi vízilabda edző teljesítményét, amivel VB döntőig vezényelte a magyar pólóválogatottat. 

Bővíti a munkásszállóját a Hankook

Dunaújváros Önkormányzatának hozzájárulását kérte és meg is kapta a Hankook Tire Magyarország Kft, mely szerint bővíteni szeretné az Ipari parkban található munkásszállóját. Pintér Tamás polgármester ezzel párhuzamosan megjegyezte, hogy a Hankook jelezte, hogy hozzá kíván járulni a Petőfi utcai orvosi rendelő (ahhoz a körzethez tartozik a munkásszálló) belső felújításához. A témához hozzászólt Orosz Csaba az érintett terület önkormányzati képviselője is, aki szerint a munkásszálló magas szintű szolgáltatást nyújt, és a környék életét sem zavarják az ott lakók.

Elfogadta a testület a költségvetési rendeletet

Pintér Tamás polgármester és Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester is hozzászólt a költségvetés tervezetéhez. Mindkét városvezető megköszönte a büdzsé előkészítésében résztvevő hivatali, intézményi és városi cégek érintett vezetőinek, dolgozóinak munkáját. Elhangzott, hogy városunk költségvetéséhez bár kapunk állami normatívát, ám egyéb jogcímek kapcsán az elvonások miatt többet kell befizetnünk a központi kasszába, mint maga az állami normatíva. Ettől függetlenül kisebb hitelállománnyal, feszes, de szociálisan érzékeny költségvetése lesz a városnak. És csak egy példa erre: még az idén minden dunaújvárosi számára havi százforintos buszbérletet ígér a városvezetés.

Újabb európai uniós pályázat és intézményi beszámolók

Döntött a testület egy újabb URBACT pályázati projektről, melyhez csatlakozni kíván városunk. Intézményi színtéren is fontos döntések születtek a közgyűlésen: többek között a kulturális intézmények tavalyi beszámolójának és idei munkatervének elfogadásáról, majd a közművelődési intézmények tavalyi beszámolójának elfogadásáról határoztak a képviselők. Barta Endre humán alpolgármester megköszönte valamennyi dunaújvárosi kulturális intézmény dolgozójának lelkiismeretes és magas szívonalú, a mai kor igényeinek megfelelő munkáját.

  • Létrehozva: 2024. február 15.